Banner
Banner
Felügyeleti szerv
Banner
Banner
Visitor Counter
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday58
mod_vvisit_counterYersterday6248
mod_vvisit_counterThis week58
mod_vvisit_counterLast week39886
mod_vvisit_counterThis month121401
mod_vvisit_counterLast month179911
mod_vvisit_counterAll days5201895

free counters

Hirdetés
Banner
Banner
English (United Kingdom)Hungarian (formal)

Indonéz delegáció látogatása a Haltenyésztési Kutatóközpontban Szarvason

A szarvasi Halászati és Kutató Intézet az indonéz Észak-Szumátra tartomány haltenyésztési szakemberekből álló delegációját fogadta május 9-én.

Mint ismeretes  a HAKI már egy 1975-ös FAO programnak köszönhetően évtizedek óta részt vesz különböző közös nemzetközi halászatfejlesztési projektekben.

Dr. Váradi László, a HAKI főigazgatója kérdéseinkre válaszolva elmondta, hogy a 2004-ben aláírt kétoldalú megállapodás volt a kezdete és az előzménye is a mostani látogatásnak.
A tanácskozás apropója az indonéz pontypusztulás és ennek megoldása, a halállomány regenerálása, helyreállítása -  illetve a további hosszútávú kölcsönös együttműködés.

A szarvasi kutatók az indonéziai kollégáikkal  szoros szakmai kapcsolatot ápolnak a vízgazdálkodás, az akvakultúra és a rizstermesztés területén is, hiszen Indonéziában az említett szakmai területek a hétköznapi élet részei is, azon kívül, hogy munkahelyek százezrei kapcsolódnak hozzájuk.

A HAKI-nak rendkívül fontos szerepe van nemcsak a hazai rizskutatásban – hiszen itthon egyedüli kutatóintézetként foglalkozik ezzel a szakterülettel – hanem a tapasztalataikra, eredményeikre támaszkodva az indonéz kutatók munkáját is segítik.

Dr. Váradi László abbéli reményét fejezte ki, hogy Békés megye és Észak-Szumátra szakmai kapcsolatai tovább fejlődhetnek.
 
 
 

Hirdetés