Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Felügyeleti szerv
Hirdetés
Hirdetés
Nézettség számláló
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa4510
mod_vvisit_counterTegnap5852
mod_vvisit_counterEzen a héten40863
mod_vvisit_counterUtolsó héten43729
mod_vvisit_counterEbben a hónapban150653
mod_vvisit_counterUtolsó hónapban211994
mod_vvisit_counterÖsszesen9144471

free counters

Hirdetés
Hirdetés
English (United Kingdom)Hungarian (formal)

TOP-7.1.1-16-H-048-2. "Kulturális, elsősorban nemzetiségi örökség kutatása, feldolgozása, bemutathatóvá tétele"

Kedvezményezett: "XEROPRESS" Bt.
Támogatási összeg: 5.000.000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt összköltsége: 6.286.904 Ft
Projektazonosító: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00388.
Pályázati felhívás kódszáma és címe: TOP-7.1.1-16-H-048-2. "Kulturális, elsősorban nemzetiségi örökség kutatása, feldolgozása, bemutathatóvá tétele"

Projektünk célja Szarvas városáról, a helyi értékekről és a nemzetiségi csoportokról, és az ő együttélésükről egy 50 perces dokumentumfilm készítése, amellyel a helyi kulturális, nemzetiségi örökségeket, értékeket tudjuk bemutatni oly módon, hogy minden generáció és csoport számára elérhető és fogyasztható legyen. Cégünk egyik fő tevékenysége a közösségi műsorszolgáltatás, így folyamatosan azon dolgozunk, hogy helyi szinten be tudjuk mutatni azokat a hagyományokat, népművészeti értékeket, amelyek Szarvason és környezetében megtalálhatóak. Fő célunk a fiatalok megszólítása és mobilizálása az épített és szellemi örökségvédelem érdekében, hogy számukra átörökítésre kerüljenek azok a hagyományok, ősi népszokások, mesterségek, nemzetiségi gasztronómiai fogások, amelyek helyi értéknek minősülnek, hogy ne vesszenek az idővel ezek feledésbe. További fontos célunk a helyi néprajzi kutatómunka élénkítése, és innovatív technikai megoldásokkal Szarvas város bemutatása. El kívánjuk továbbá érni azt, hogy a helyi nemzetiségi csoportok és a magyarság között a párbeszéd élénküljön, valamint a helyi identitástudatot, a közösségek összetartó erejét is növelni szeretnénk egy mindenki számára nyíltan elérhető dokumentumfilmmel. Emellett csökkenteni kívánjuk a szegregációt, a dokumentumfilm terjesztésével öregbíteni szeretnénk Szarvas város jó hírnevét, és hozzá kívánunk járulni a turizmus fellendítéséhez.
Elsőként egy szakmai megvalósíthatósági tanulmány készült el, mint kötelezően megvalósítandó tevékenység a felhívás 3.4. pontja szerint. Igénybe vesszük narrátor, riporter, nemzetiségi szakértők segítségét, külső szakértők megbízásával. A hiányzó tárgyi eszközök (pl. drón, krán, vágó munkaállomás stb.) és a forgatáshoz, gyártáshoz kapcsolódó tevékenységeket (pl. rendezőasszisztens, drón, krán bérlés és kezelés, mikrofon és kamera bérlet, steady, világítás + grip bérlés, gyártásvezetés, forgatókönyvírás, technikai forgatókönyvírás, világítás, vágás, hangmérnöki munka) külső szakértő cég segítségével fogjuk megoldani, szolgáltatásként elszámolva. Emellett néprajzi-és nemzetiségi szakértőt, fordítót, feliratozót is megbízunk. Saját teljesítésként számoljuk el a produceri, rendezői feladatokat. A forgatást követően 1-2 hónapos utómunka fog következni, melynek egy részét saját teljesítésben, más részét külső szolgáltató igénybe vételével fogjuk abszolválni, majd egy filmbemutatóval fogjuk zárni a projektet. A kötelező tájékoztatás és nyilvánosság egy „C” típusú tábla kihelyezésével lesz teljesítve. A felsorolt tevékenységeket költséghatékonyan, reálisan, környezetileg fenntartható módon terveztük.

A projekt az Európai Unió támogatásával, Magyarország Kormánya és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

Hirdetés

Hirdetés