Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Felügyeleti szerv
Hirdetés
Hirdetés
Nézettség számláló
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa937
mod_vvisit_counterTegnap9972
mod_vvisit_counterEzen a héten31652
mod_vvisit_counterUtolsó héten60550
mod_vvisit_counterEbben a hónapban162341
mod_vvisit_counterUtolsó hónapban247015
mod_vvisit_counterÖsszesen15785686

free counters

Hirdetés
English (United Kingdom)Hungarian (formal)

TOP-7.1.1-16-H-048-2. "Kulturális, elsősorban nemzetiségi örökség kutatása, feldolgozása, bemutathatóvá tétele"

Kedvezményezett: "XEROPRESS" Bt.
Támogatási összeg: 5.000.000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt összköltsége: 6 299 054
Projektazonosító: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00388.
Pályázati felhívás kódszáma és címe: TOP-7.1.1-16-H-048-2. "Kulturális, elsősorban nemzetiségi örökség kutatása, feldolgozása, bemutathatóvá tétele"
Projekt fizikai befejezése: 2021.08.31.

Projektünk célja Szarvas városáról, a helyi értékekről és a nemzetiségi csoportokról, és az ő együttélésükről egy 52 perces dokumentumfilm készítése volt, amellyel a helyi kulturális, nemzetiségi örökségeket, értékeket tudjuk bemutatni oly módon, hogy minden generáció és csoport számára elérhető és fogyasztható legyen. Cégünk egyik fő tevékenysége a közösségi műsorszolgáltatás, így folyamatosan azon dolgozunk, hogy helyi szinten be tudjuk mutatni azokat a hagyományokat, népművészeti értékeket, amelyek Szarvason és környezetében megtalálhatóak. Fő célunk a fiatalok megszólítása és mobilizálása volt az épített és szellemi örökségvédelem érdekében, hogy számukra átörökítésre kerüljenek azok a hagyományok, ősi népszokások, mesterségek, nemzetiségi gasztronómiai fogások, amelyek helyi értéknek minősülnek, hogy ne vesszenek az idővel ezek feledésbe. További fontos célunk volt a helyi néprajzi kutatómunka élénkítése, és innovatív technikai megoldásokkal Szarvas város bemutatása. El kívántuk továbbá érni azt, hogy a helyi nemzetiségi csoportok és a magyarság között a párbeszéd élénküljön, valamint a helyi identitástudatot, a közösségek összetartó erejét is növelni szerettük volna egy mindenki számára nyíltan elérhető dokumentumfilmmel. Emellett csökkenteni kívántuk a szegregációt, a dokumentumfilm terjesztésével öregbíteni szeretnénk Szarvas város jó hírnevét, és hozzá kívánunk járulni a turizmus fellendítéséhez. Ezek a célok mind maradéktalanul megvalósultak.
Elsőként egy szakmai megvalósíthatósági tanulmány készült el, mint kötelezően megvalósítandó tevékenység a felhívás 3.4. pontja szerint. Igénybe vettük narrátor, riporter, nemzetiségi szakértők segítségét. A hiányzó tárgyi eszközök (pl. drón, krán, vágó munkaállomás stb.) és a forgatáshoz, gyártáshoz kapcsolódó tevékenységeket (pl. rendezőasszisztens, drón, krán bérlés és kezelés, mikrofon és kamera bérlet, steady, világítás + grip bérlés, gyártásvezetés, forgatókönyvírás, technikai forgatókönyvírás, világítás, vágás, hangmérnöki munka) külső szakértő cég segítségével oldottuk meg, szolgáltatásként elszámolva. Emellett egy digitális fényképezőgépet is beszereztünk. Saját teljesítésként számoljuk el a produceri, rendezői feladatokat. A forgatást követően 1-2 hónapos utómunka következett, melynek egy részét saját teljesítésben, más részét külső szolgáltató igénybe vételével abszolváltuk, majd az eredetileg tervezettekhez képest eltérően, a COVID-19. korosnavírus járvány miatt nem egy filmbemutatóval mutattuk be az elkészült filmet, hanem online videómegosztókon, a honlapunkon, valamint 100 db DVD-n személyesen juttattuk el a célközönséghez. A kötelező tájékoztatás és nyilvánosság egy „C” típusú tábla kihelyezésével lett teljesítve. A felsorolt tevékenységeket költséghatékonyan, reálisan, környezetileg fenntartható módon terveztük és valósítottuk meg.

A projekt az Európai Unió támogatásával, Magyarország Kormánya és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

 

Hirdetés

Hirdetés